Partiledarstriden i moderaterna har börjat

Ulf Kristersson (m) Foto: Riksdagen

Anna Kinberg Batra skapade sig en andningspaus” skriver den moderate journalisten K-g Bergström i Expressen.

Med dagens tal har Anna Kinberg Batra sannolikt fått en andhämtningspaus i varje fall internt. De 1 500 åhörarna applåderade livligt. Expressen

Det visade sig att andningspausen blev kortare än väntat. Idag tisdag 28 mars skall den moderata riksdagsgruppen mötas för att lägga upp strategin inför behandlingen av vårbudgeten. Ulf Kristersson, partiets talesperson i ekonomiska frågor, skickade inför mötet ut ett mail som startade en intensiv debatt.  Någon skickade mailen vidare till media, närmare bestämt till Expressens Niklas Svensson.

När kaoset kring Socialdemokraternas förre partiledare Håkan Juholt rasade som värst läckte samtliga beslutade församlingar som såll. Det faktum att den moderata riksdagsgruppen läcker denna typ av uppgifter bara några dagar efter att partiledaren levererat ett tal som bedöms vara kanske inte lysande, men i alla fall stabilt, skickar signaler.

Den moderata riksdagsgruppen räknar inte med att Anna Kinberg Batra leder partiet över valrörelsen 2018. Kampen om ordförandeskapet har börjat. Gårdagens läcka är ett försök att underminera Ulf Kristerssons position i partiet, eftersom han är en av de personer som nämns som en tänkbar ersättare. Nästa attack kommer troligen att riktas mot Elisabeth Svantesson.

Peter Johansson/Efter Arbetet