Annie Lööf – Kaosbringaren från Maramö

Politiskt kaos ett år innan valet, det verkar vara Annie Lööfs politiska strategi. Lööf vill med stöd av Sverigedemokraterna riva budgetprocessen i småbitar.

Efter att ha skådat kalabaliken i Hässleholm där Centern var det enda borgerliga parti som landade på rätt sida av anständighetsgränsen är det med viss besvikelse jag nu ser samma Centerparti gå överstyr.

Att moderaterna och KD gärna begnuggar sig med SD vet vi redan, frågan är då vad Liberalerna gör. Vill Jan Björklund ställa till politiskt kaos ett år innan valet eller står han fast vid de principer Liberalerna i andra sammanhang förfäktar?

Av någon anledning är denna legendariska två-krona i höjd skatt något som partier på högerkanten inte kan förlika sig med. Min uppmaning till Löfven är att ta de pengar som förloras på en eventuellt blåbrun manöver från försvarsanslaget.

I bakgrunden spökar även frågan om vem som ska ses som ledare av den sk ”Alliansen”. När nu Centern har tuggat i sig stora delar av Moderaterna vill Annie Lööf visa vem som bestämmer. Vad hon borde överväga är om de Reinfeldtmoderater som strömmat från M till C är så sugna att stanna i ett parti som leds av en kaosbringare från Maramö som dessutom dansar Two-step med Jimmie Åkesson?

En lättrörlig allmänborgerlig väljargrupp kan mycket väl fortsätta migrera till ett annat borgerligt parti…

Peter Johansson/Efter Arbetet