En två-kronas skattechock…

Dagen efter skattechocken är landet i chock. De som tjänar 37 125 kronor per månad får en skattehöjning på 2 kronor, de arma satar som tjänar 55 000 under samma månad får en höjning på 200 kronor. Det är tur att vi har fått nya sedlar och mynt som motsvarar dessa förödande belopp.

Efter att tagit del av borgerlighetens förfäran över denna katastrof som förlusten av en tvåkrona är för någon som tjänar 37 125 kronor i månaden undrar jag om de driver med oss.

Kan det vara så att Ulf Kristersson och Mats Persson är lysande satiriker förklädda till borgerliga politiker? De kan väl ändå inte på fullt allvar mena att en skattehöjning på 200 kronor för någon som tjänar 55 000 kronor per månad är en samhällelig katastrof.

Personligen tror jag att herrarna Persson och Kristersson sitter och smuttar paraplydrinkar på en ö i mindre Mikronesien medan Filip och Fredrik lajvar borgare iklädda överblivna latexmasker från Mission Impossible 6.

Peter Johansson/Efter Arbetet