Hanif Bali fick en mild näsknäpp

Foto: Riksdagen

Moderate Riksdagsledamoten Hanif Balis famösa twittrande fick en snabb och väntad konsekvens. Bali bad om ursäkt, avsade sig sin plats i moderaternas partistyrelse och slutade twittra. Han får dock behålla sin riksdagsplats och meddelar att han fortsätter vara aktiv på Facebook. Grundfrågan om Balis motiv har dock lämnats obesvarad.

Varför hjälper en moderat riksdagsledamot Chang Frick, en man som har uppdrag för Putins propagandakanal RT. att sänka en intervju med ukrainsk människorättskämpe? Den frågan har vare sig Hanif Bali eller Ulf Kristersson svarat på.

Jag vet inte vad som egentligen är värst. Att Bali medvetet skulle springa Putins ärenden eller att han, i sin iver att ge etablerad media en känga, glatt skickar vidare allt han får från sina kompisar på Nyheter Idag utan att tänka på vems agenda han gör sig själv till en del av.

Hanif Bali har visserligen förlorat sin plats i moderaternas partistyrelse, men har fortfarande sin politiska karriär kvar och han kommer sannolikt att fortsätta i samma stil på Facebook som han har gjort på Twitter.

Balis namn har nämnts som en kandidat till EU-parlamentet inför valet 2019. Jag tror att sannolikheten är stor att Moderaterna exporterar Bali till Bryssel. Den lösningen gör att han dels flyttas från den svenska politikens centrum, dels slipper Kristersson ta den strid det skulle innebära att avpollettera honom för gott.

Peter Johansson/Efter Arbetet