”Ja ja, ja hatar Sara Leander”

Ebba_Grön_1978_-_1982.svg
Foto: WikiPhoenix

1 maj 2015 twittrade Henrik Malmrot ut några rader ur en gammal dänga av Ebba Grön. 27 maj 2017 retweetar riksdagsledamoten Hanif Bali (m) raderna och reaktionen kommer som ett brev på posten. Att hela spektret av högertroll på nätet går igång och vräker ur sig sina sedvanliga haranger är mer än väntat, men att Sydsvenskans medarbetare Mats Skogkär hakar på är remarkabelt.

Jag och Sydsvenskans ledarsida är oftast inte överens, men de brukar ha skribenter som formulerar sig med substans, relevans och stringens. Det är med beklagan jag konstaterar att Mats Skogkär inte lever upp till den standard jag har kommit att förvänta av skribenterna på Sydsvenskans ledarsida.

I en tid när nazister marscherar på våra gator, flyktingförläggningar brinner var och varannan vecka och judiska föreningen i Umeå lägger ner sin verksamhet efter hot från nazister lägger Skogkär sin tid på alster från Ebba Grön anno 1979. Om det är så att Skogkär vill motverka drömmar om våld finns det betydligt mer realistiska våldsfantasier att reagera mot.

Vän av ordning undrar förmodligen vem Henrik Malmrot är. Personligen hade jag aldrig hört talas om denne Malmrot, men det visar sig att han är nyvald ordförande för Ung Vänster.

Så mycket gratisreklam var det länge sedan Ung Vänster fick.

Peter Johansson/Efter Arbetet