Blåbruna röran i Hässleholm tjocknar – har Liberalerna kul?

Skärmdump SR

Spektaklet i Hässleholm går in i en ny runda. M, L & KD deklarerar att de inte tänker stötta SD:s kandidater i kommande omröstning om de kommunala posterna. SD svarar med samma mynt.

– Får vi inte viceposterna som vi har rätt till i kraft av valresultatet kommer vi inte att rösta på omorganisationen Norra Skåne

Perlenberg i KvP gör sin plikt som borgerlig tyckare och anser att Socialdemokraterna skall reda ut den blåbruna röran.

Det Perlenberg försöker dölja är att det finns en majoritet i Hässleholm. Den består av M, L, KD, SD & FV. När en grupp partier går ihop och fäller sittande styre har de också ett ansvar att styra efteråt.

Det finns ingen som helst anledning för de rödgröna partierna i Hässleholm att göra något annat än att rösta på sina egna kandidater och lägga ner sina röster i övriga omröstningar. Hur den nya majoriteten formerar sig måste avgöras av dem själva.

När jag skådar spektaklet i Hässleholm får jag ett enormt sug efter popcorn, men var gång jag tuggar i mig en näve sätter de sig i halsen. Politik är ingen lek. Besluten som fattas i kommunala fullmäktigen och nämnder påverkar folks vardag. Liberalerna i Hässleholm måste fatta rätt beslut, hoppa över staketet och avsluta denna fars.

Peter Johansson/Efter Arbetet