Kinberg Batra sjunker som en sten i Demoskops senaste mätning

Skärmdump Expressen 170209

Idag kom första mätningen efter Anna Kinberg Batras famösa frieri till Åkesson. En välförtjänt kalldusch.

Enligt den undersökning från Demoskop som idag presenteras av Expressen sjunker moderaterna som en sten. De hamnar på 18,5%. Undersökningen är gjorde mellan 31/1 och 8/2. Frågan som är ställd är ”Vilket parti skulle du rösta på om det vore riksdagsval idag?”.

Nu är det här bara en mätning, men det moderata fallet är för markant för att seriösa bedömare skall kunna avfärda det som något slags mätfel. Det är även värt att notera att andelen osäkra ökar rejält och att Centern för första gången på många år går över 10%.

Det skall bli intressant att följa de kommande mätningarna. Om ett par veckor vet vi om detta mot förmodan är en slumpmässig avvikelse eller början på en rejäl ommöblering av den svenska borgerligheten.

Peter Johansson/Efter Arbetet