Mikael Odenberg är bara ytterligare en högerman

Mikael Odenberg
Mikael Odenberg Foto: Riksdagen

 

Jag konstaterar med viss förvåning att vissa individer på den vänstra sidan av det politiska spelfältet när förhoppningar om att förre försvarsministern Mikael Odenberg skall väljas till ordförande för Moderata Samlingspartiet. Jag förstår inte varför Odenberg väcker något annan reaktion än ”ytterligare en högerman” bland vänsterfolk.

Mikael Odenberg var en av arkitekterna bakom vad som då kallades ”Nya moderaterna”. Han var en av dem som byggde den ekonomiska politik vars huvudinriktning var att sänka skatterna för de med störst inkomster och låta sjuka och arbetslösa stå för fiolerna.

Det är möjligt att Odenberg i mångas ögon har en mjukare och mer sympatisk framtoning är Kinberg Batra, Svantesson eller Kristersson, men i grunden är han en klassisk högerman som vill riva ner allt som arbetarrörelsen byggt upp.

Hans mörkblå dröm är vår mardröm.

Peter Johansson/Efter Arbetet