Snart i din kommun

KOT SAGT. Förbud i skolan mot ”religiös” mat, slöjor och lov på muslimska högtider och krav på att man borde räkna ut ”invandringens kostnader”. Sådana idéer driver sverigedemokraterna i landets kommuner. Det berättar aktivisten Johan Lindman, som i lördags föreläste för ett 30-tal antirasister på aktivitetshuset Utkanten i Malmö.
Han har gjort vad ingen annan orkat: läst samtliga kommunala motioner som sd lagt fram sedan 1991. Hans herkulesjobb förvandlas nu till en sökbar databas, http://www.sverigedemokratin.se, till allmänhetens fromma.

Var redo, är Lindmans besked: dessa krav dyker snart upp i en kommun nära dig. Många av motionerna är nämligen avskrivna från varann.
Den verkliga klassikern är förslaget om folkomröstning om flyktingmottagande, som lagts fram i 30 kommuner. Originalmanus skrevs 1991 i Höör. Författare var ett av sd:s dåvarande sjärnskott ­­­­— som för övrigt är mest känd för att ha hoppat av till Nationalsocialistisk Front och smygplåtats i naziuniform.

Så långt är det trots allt enkelt för motståndarna: bara att rösta ner det islamofoba skräpet.
Värre är de ”vanliga” kommunala motionerna. Det händer ju till exempel att någon sd:are har ett bra förslag på hur en cykelbana ska dras.
Att motsätta sig sådant blir lätt lite löjligt. Det är svårt att rasa mot främlingsfientliga cykelbanor.
å andra sidan är det nog bättre med lite löjlig beröringsskräck, än att ge Jimmie åkessons kamrater vad de hetast åstundar: den demokratiska legitimitet som ska överskugga partiets rötter i Bevara Sverige Svenskt.
Artikeln tidigare publicerad Aftonbladet

Skribent: Petter Larsson