Göran Greider som kulturminister?

Det socialdemokratiska partiets styrka under efterkrigstiden har varit ekonomi och arbetsmarknadspolitik. Paradgrenar. Överst på prispallen. Gunnar Sträng med hängseln och livrem som presenterade budgeten på bästa tv-tid. Arbetsmarknadsminister Anna-Greta Leijon för att nämna ytterligare ett namn.

Kulturpolitik har inte var partiets främsta gren (lite styvmoderligt behandlat) förutom när Bengt Göransson var kulturminister under åren 1982-91. Respekterad bland kulturarbetarna.

Mona Sahlin behöver knyta till ännu flera partivänner som tillhör partiets vänsterflygel. För att få rätt balans. Visa att vi är ett stort parti. Göran Greider skulle säkert kunna göra ett bra jobb som parties kulturpolitiska talesman. Färgstark och produktiv.

Skribent: Rustan Rydman