Sd? Nej, Skånskan.

KORT SAGT. ”Den islamska kulturen är till stor del en våldskultur… Stora delar av arabvärlden och de islamska trosbekännarna ägnar sig åt att odla bilden av sig själva som offer … Problemet som gör att många i dessa länder – dit räknar jag också in palestinierna – fortfarande lever i armod är det starka islamska greppet… Vi i väst kan inte tvinga fram demokrati och modernitet. Tvärtom måste vi byta spår och snarast begränsa kontakterna med dessa länder. Det gäller även inför de stora flyktingströmmarna. Självfallet måste vi ge stöd åt människor på flykt. Men hjälpen bör var av ekonomiskt slag och avse humanitära insatser som utförs i muslimska länder. ”

Muslimer som självömkande terrorister? Som har sig själva att skylla för allt elände och som ska hållas utanför den svenska fosterjorden, flyktingar eller ej?

Nej, det är ingen sverigedemokratisk bloggare på hetsjakt utan Skånska Dagbladets politiske redaktör Lars J Eriksson (24 juni) som skriver.

Och plötsligt ångrar vi så smått alla gånger vi gnällt över att Skånskan inte tar någon plats i vare sig den nationella politiska debatten eller den malmöitiska offentligheten. De skulle ju få Sydsvenska Dagbladet att framstå som det radikala alternativet.

Idag fick han dock mothugg. Islamofobiskt och allmänt fördomsfullt, Eriksson demoniserar islam och göder rasism och främlingsrädsla, skriver den socialdemokratiske gästkolumnisten Tony Johansson.
Vi håller med.
Och ångrar oss nästan tillbaka.

Skribent: Petter Larsson