Avgå, alliansen!

Maria Borelius avgick efter åtta dagar som handelsminister. Nu väntar vi på nästa avgång, kulturminister Cecilia Stegö Chilòs. Därefter på nästas och nästas…

Personligen önskar jag att hela regeringen skall avgå. Vi har en statsminister som tidigare i veckan uttryckt att det är okay att vara kriminell bara man inte avslöjas. Eller hur tyder man annars hans uttalande:
”Ingen av dem [Borelius och Chliò, min kommentar] har levt i tron att de skulle bli statsråd och därmed utsättas för hård granskning.”
Det är alltså granskningen och avslöjandena som är problemet, inte handlingarna. Det är okay att stjäla (skattefusk = stöld från alla skattebetalare) och låta bli att betala tv-avgift (stöld från alla tv-tittare som lojalt betalar) bara man inte blir upptäckt.
Var går Reinfeldts gräns för acceptabel kriminalitet som förblir oupptäckt?

Eva Hillén Ahlström, s
Bräcke

Skribent: Eva Hillén Ahlström