Full fart på leken

I Sannaparkens förskola i Djupadal känns trädoften så fort man träder in. Det luktar nytt.
Inskolning pågår under flera veckor – här blir plats för 72 barn.

Den förra Sannaparkens förskola, en flyttbar modul som blev stående i 15 år, revs förra nyåret. Barnen och personalen höll sedan till i en lägenhet i Limhamn i drygt ett år.
Nu har de återvänt till den stora tomten utmed Rudbecksgatan. Här står nu ett stort nybyggt tegelhus med
plats för dubbelt så många barn som tidigare. Sannaparkens förskola är en av många nya dagislokaler i Malmö och en av de mest ändamålsenliga.

Allt är nytt

– Det är otroligt inspirerande att få komma till en helt ny byggnad. Den gamla förskolan fungerade i och för sig bra, men det här är något helt annat. Här är allt uttänkt för att passa oss. Det är en kick i yrkeslivet att få vara med om det här, säger Carina Lindholm, som arbetat på Sannaparken ända sedan starten 1990.
”Gamla” barn och anställda har spridits på de fyra avdelningarna där de blandats med nya barn och ny personal. Uppdelningen har gått smärtfritt, barn har fått följa sina bästa kompisar och syskon.
Här finns fyra avdelningar, Krokodilen, Giraffen, Elefanten och Zebran.
I mitten ligger Savannen, ett stort gemensamt rum där man kan samla alla barn om man vill. Eller ge utrymme för
livligare rörelselekar. Gemensamma är också ateljén som är ett målar- och snickarrum, mediarummet med två ännu ej levererade datorer samt böcker och Snoozel-rummet, ett tyst mysrum där barnen kan koppla av.
Anna Nerbring är en av de nyanställda på Sannaparken. Hon kommer från en annan förskola i Limhamn-Bunkeflo och lockades av att komma till något helt nytt. Dessutom hade Sannaparken ett gott rykte sedan tidigare.
Förskolan är känd för en bra utemiljö och att personalen jobbar aktivt med miljöfrågorna, den har en grön flagg sedan tidigare.

Skribent: Mikael Ringman