Genmäle till artikeln Moralisk kollaps

Jag har varken varit med om att godkänna eller öka några bonusar i den 4:e AP-fonden.
Det finns inga chefsbonusar i fonden, men däremot ett beslut om att aktieplacerarna kan få en rörlig lönedel motsvarande upp till högst fyra månadslöner. Detta system diskuterades och beslutades vid möten när jag inte var närvarande, vilket är orsaken till att jag inte reserverat mig emot det.
Ilmar Reepalu

Svar direkt.
Jag kan bara beklaga att jag for med felaktiga uppgifter i förra veckan. Tur att jag inte har någon bonus att mista. Mer glädjande då, att det inte var så illa som jag fått för mig.
Uppgiften att Ilmar Reepalu skulle ha godkänt bonussystemet kommer från TV-programmet Agenda och har via nyhetsbyrån TT spridits i en rad medier, utan att tidigare ha dementeras vad jag sett. Jag hade därför ingen anledning att misstro den. Vilket visar att man inte ska tro på allt man ser på tv eller läser i tidningen. Man blir, med ett populärt uttryck, ibland grundlurad.
Petter Larsson

Skribent: Petter Larsson