STÄNG ALL VÄRLDENS BÖRSER!

INSÄNDARE. Stoppa hysterin och sänk temperaturen i de ekonomiska systemen genom att stänga världens alla börser under en bestämd tid.
Dagens finanskris bygger i mångt och mycket på hysteri. En hysteri skapad av sådana som kan tjäna på den, det vill säga framför allt börsaktörer. Varje dag får vi höra hur börserna världen över gått upp och ner, plus och minus i procent och dessa aktörer tjänar ständigt pengar på vår skräck för att inte ha tillräckligt när pengarna behövs. Till ungarnas skolgång och bröllop, till vår egen ålderdom.

Det har sagts att det är budbärarna, det vill säga press, radio och tv, som bidrar, förstärker upp- och nedgång och visst är dagens ekonomijournalister som ett hysterins prästerskap.

Men, men roten finns allt på börserna och därför finns bara en slutsats att dra – stäng all världens börser. Börsernas värdering av företag och företeelser i vår ekonomiska värld har inte mycket med verkliga fakta att göra. Där handlar det om förväntningar på förändringar i någon riktning, som man kan spela på. Spela monopol eller roulette eller vad du vill.

Så därför stäng all världens börser under en bestämd tid eller ännu hellre i väntan på ett mer seriöst agerande från aktörerna!

Ulf G. Eriksson

Skribent: Ulf G. Eriksson