Forumet till Malmö

NYHETER. Malmö blir värdstad för European Social Forum, den 18–21 september 2008. Forumet kommer att samla tiotusentals politiskt engagerade människor från hela Europa.
Grundtanken är att skapa en mötesplats för alla som motsätter sig den företagsledda globaliseringen – och som vill ta fram alternativen. Inspirationen kommer från World Social Forum, som hölls för första gången i brasilianska Porto Alegre 2001.
– På forumen blir det så tydligt att vi jobbar med samma frågor i de olika länderna. Den våg av privatiseringar som vi ser i Sverige har många motsvarigheter, säger Gunilla Andersson från Attac Malmö i ett pressmeddelande.
– För fackets del är forumet en jättechans att mobilisera och inspirera unga medlemmar till internationellt fackligt engagemang. Det är viktigt i en tid där social dumping hotar att bli ett accepterat konkurrensmedel internationellt, säger Anna Hellström, Transport.

Skribent: Petter Larsson