Motallians

I går hittade jag på webben hemsidan, Motallians – vi som inte vill ha en borgerlig regering, http://www.motallians.se. Där finns mycket spännande och intressant att använda i valdebatten.

Bland annat citerar Claudio Skubla, s, under rubriken ”Intet nytt under” solen ur Tage Danielssons ”En soffliggares dagbok” utgiven inför valet 1968 men fortfarande lika aktuell.
Jag väljer här att dela med mig av två av dem:
”Direktör Hugo Lindgren i Lindgrens Plåtslageri AB måste få sin skatt sänkt med några tusen kronor. Annars kan han inte bereda plåtslagare Erik Karlsson arbete. Det måste löna sig för direktör Hugo Lindgren att arbeta, annars får han ingen lust att utföra det arbete som det innebär att ha plåtslagare Erik Karlsson anställd. Plåtslagare Erik Karlssons skattelättnad blir däremot nästan ingen. För honom lönar det sig nämligen ändå att arbeta, eftersom han, om direktör Hugo Lindgren inte finge någon skattelättnad, skulle bli friställd”.

”Det är fånigt att påstå att det till varje pris är dags för en förändring på regeringssitsarna. Det kan väl inte vara dags för en förändring till det sämre, till exempel? Skulle vi, som lever i ett av världens bästa länder, rösta fram en borgerlig samlingsregering bara för nöjet att se hur det hela fungerar, för omväxlings skull?”.

Tage var fantastisk på att uttrycka sanningar.

Skribent: Eva Hillén Ahlström