Seminarium: Vinstjakten i välfärden

Vinsterna i välfärden ser ut att bli en av de viktigaste frågorna i valrörelsen. En majoritet av svenskarna vill se ett stopp för vinstjakten. Men välfärdsbolagens intresseorganisationer satsar stora resurser på opinionsbildning och lobbyism. Kommer de att vinna?

Journalisten och författaren Kent Werne har granskat välfärds-industrin i ett flertal artiklar, i boken ”Den stora omvandlingen”.

I en faktaspäckad föreläsning berättar Kent Werne historien om hur välfärden förvandlades till en lukrativ marknad. En omvandling som fått såväl vinnare som förlorare. Nu står vi inför ett vägval: fortsatt marknadisering eller ett stopp för vinstjakten i välfärden.

Samtalsledare är Petter Larsson.

Arrangörer

Tidningsföreningen Efter Arbetet och ABF Malmö.

Tid & Plats

Facebook Event

Torsdag 19 april
18.00-19.30
Folkets Bio Panora
Friisgatan 19, Malmö

Fritt inträde.